2024. április 26., péntek
FONTOS

Bontják az árnyékolós medence tetőszerkezetét

A videóban látható cölöpök jelezték még áprilisban, mekkora területet foglal majd el a Gyulai Várfürdő élménykomplexuma. Ugyanitt látható,  hogy nézett ki az árnyékolós medence teteje, mely immár egy kellemes, múló emlékként említhető.

A szerkezet így nézett ki szerda délután, mikor a szakemberekből álló csapat megkezdte a bontást. Mindezt a fürdővendégek is élénk érdeklődéssel követték. A tetőszerkezet elemeinek bontása komoly szaktudást és nagy odafigyelést igényelt.

A várfürdő főmérnöke, Balogh András elmondta, azért van szükség az árnyékolós medence tetőszerkezetének a lebontására, mert az új épület szerkezete belelóg az árnyékolós szerkezetbe.

Mint arról már beszámoltunk, a Gyulai Várfürdő összesen 2,4 milliárd forintból, pályázati támogatás igénybe vételével épít olyan új élményfürdőt, mely a tervek szerint a nyári főszezonon kívül is komoly látogatószámot produkál majd. A beruházás előreláthatóan közel egy éven át tart, ennek egyik első eleme az árnyékolós medence tetőszerkezetének a lebontása.

A lebontott elemek egy részét, például a ragasztott fatartókat várhatóan hasznosítani fogják, feltéve, hogy az ilyenkor szükséges vizsgálatok ezt a régi szerkezeti elemek esetében lehetővé teszik.  

Videó itt,
képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …