2024. április 26., péntek
FONTOS

Békés és Csongrád megyei diákok a DELTA programban

A diákok képzésével és mentorálásával foglalkozó Dél-Alföldi Talentum Akadémia idén ismét megrendezi második nyári akadémiáját. A programsorozat július 2-7, illetve 9-14-e között több mint kétszáz vezetői képességgel rendelkező diák számára nyújt tartalmas és hasznos előadásokat.

{vsig}galeria/deltaprogram{/vsig}

A hivatalos programok mellett kulturális és szabadidős események is kiegészítik az akadémia mindennapjait.

A programot az alapító Barkász Sándor még 2010-ben azzal a céllal indította el, hogy a tehetséges fiataljaink ne vándoroljanak el a megyéből a kilátástalanság miatt. Ehhez azonban munkahelyek kellenek, a munkahelyekhez pedig vezetők, tudtuk meg többek között a DELTA megnyitóját követő sajtótájékoztatón.

Ez a program önmagában is egyedülálló ma Magyarországon, hiszen ilyen formában még nem képeztek vezetőket itthon. Ezért nagyon fontos, hogy szigorú szempontok alapján válasszák ki az erre alkalmas fiatalokat. Ez egy komplex statisztikai és pszichológiai alapokon nyugvó módszer, amelynek már több évtizedes múltja van, általában fejvadász cégek alkalmazzák jó eredményekkel. A hét során az előadások érintik az önismeretet, a kommunikációt, a konfliktuskezelést és a médiát is. A képzésekbe idén már nemcsak Békés, hanem Csongrád megyéből is vesznek részt diákok.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …