2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyulai Védjegy és piacfejlesztés

Az első tizenkettő termelő kapta meg szerda délután a Gyulai Védjegyet, melyet a helyi önkormányzat a mezőgazdasági cégén keresztül azért hívott életre, hogy a helyi termelők számára bővítse az értékesítés lehetőségeit.

{vsig}galeria/piacfejlesztes{/vsig}

Mindemellett az sem volt elhanyagolható szempont, hogy ezzel is megpróbálják ösztönözni a lakosságot arra, hogy a Gyulán és környékén megtermelt árút vásárolják meg.

Az erős paprikát termelő Hajdu Ferenc a videóban már azt mutatja, hogy néz ki a Gyulai Védjegy. Azt mondta, az értékesítéssel vannak gondok, de bízik benne, hogy ez a kezdeményezés a segítségére lesz, és Gyulán is keresik majd termékét.

Hegedűs Sándor másfél tonnányi szilvát dolgoz fel, és készít belőle lekvárt. Büszke rá, hogy termékét már díjazták is. Az értékesítés sikere érdekében ezt, és a Gyulai Védjegyet is igyekszik kihasználni.

A védjegyeket átadó gyulai polgármester fontos állomásnak nevezte ezt a napot a város mezőgazdasági programja felől közelítve. Dr. Görgényi Ernő kiemelte, ez a védjegy alkalmas arra, hogy segítse a vásárlók igazodását, akik így könnyebben megtalálják az itt megtermelt árut.

Az eseményt megszervező mezőgazdasági és városfejlesztési kft. munkatársa egy új fejlesztésről számolt be. Geist Tamás a helyszínen mutatta be a piac új honlapját.

A piaccal kapcsolatos hírek sokáig arról szóltak, hogy mennyire rossz állapotú ez a terület. Hajdu Attila, a cég ügyvezetője elmondta, az elmúlt időszakban lezajlott bádogos munkák után festést, a villanyok cseréjét, vakolást és a burkolat szintre hozását is szeretnék megvalósítani. Az egységes piaci arculat kialakítása jegyében ezeken felül egyforma asztalokat helyeznének ki.

Egy új pályázat segítségével pedig átformálhatják a piac képét, modernné, és a mai igényeknek megfelelővé alakítva azt. Ha minden az elképzelések szerint alakul, a piac korszerűsítésére vonatkozó pályázat eredményeit már 2013-ban élvezhetik az érintettek.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …