2024. június 21., péntek
FONTOS

460 ezret nyert a GYAKI kirándulásra

Kiemelkedő sikerrel szerepeltek a Békés megyei oktatási intézmények a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. “Határtalanul!” programjának 2012. évi pályázati felhívásán, így 28 Békés megyei pályázó összesen 25,9 millió forintot nyert határon túli tanulmányi kirándulásra. A „Határtalanul” program pályázati kiírása a külhoni iskolai kirándulás programja, mely az iskolai kirándulások két fő tételét, az utazás és a szállás költségeit finanszírozza. A tavalyi év tapasztalatai, alapján idén a Békés Megyei Önkormányzat partnerségben a Bethlen Gábor Alapkezelővel pályázati tanácsadást és a sikeres pályázatok elkészítéséhez gyakorlati útmutatót nyújtott az érdeklődőknek a Megyeházán.

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnökének értékelése szerint a korábbi évhez képest jelentősen megnőtt a sikeres megyei pályázók köre. A legaktívabbak Békés és Békéscsaba városok oktatási intézményei voltak, előbbi hét, utóbbi hat pályázaton nyert. Utánuk Orosháza és Szeghalom oktatási intézményei következtek három-három nyertes pályázattal. Szarvas és Gyomaendrőd települések intézményei két-két tanulmányi kirándulásra nyertek forrást, míg Gyula, Battonya, Tótkomlós, Elek egy-egy kirándulást finanszírozhat a Határtalanul! pályázati alapjából. Az úti cél alapján még mindig Erdély a legkedveltebb választás, mellette Felvidéket is többen választották a pályázók közül.

Országos szinten a program három pályázatának segítségével, a következő tanévben mintegy 17 ezer diák és 2 ezer pedagógus juthat el tanulmányi kirándulás keretében Erdély, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja valamint Horvátország és Szlovénia magyarlakta területeire.

Nézze meg ezt is:

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés vármegyei engedélyezett szabadstrand vize

Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján az idei szezonban jó a fürdővíz minősége a …