2024. április 26., péntek
FONTOS

Műfüves pálya épül a sporttelepen

Rendkívüli testületi ülésen döntöttek a képviselők több témában szerda délután. Az első napirendi pontban a Gyula-Elek Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás által elnyert pályázathoz szükséges önerő biztosításáról döntöttek a képviselők.

{vsig}galeria/rendkivulitest{/vsig}

Mint ismeretes, az ivóvízminőség-javító program keretében nettó másfél milliárd forint támogatást nyert Gyula és Elek önkormányzata. Most arról döntöttek a képviselők, hogy benyújtanak egy pályázatot, mely az eredeti pályázat önköltségét is fedezné. A képviselők megszavazták, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás pályázatot nyújtson be falu- és tanyagondnoki szolgálatok fejlesztésére a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt projektre. A fejlesztési pályázat részét képező digitális tanyatérképhez szükséges közel 400 000 forint önerőt a 2012. évi költségvetésében biztosítja.

A testület végül megszavazta egy vadonatúj, műfüves labdarúgó-pálya elkészítését. A Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt pályázaton Gyula városa egy 105×68 méteres pályára nyújtotta be projektjét. A pálya összköltsége 148,2 millió forint. A pálya 30%-os, azaz közel 44,5 millió forintos önerőt kíván meg, melyet a Gyulasport Kft. fog előteremteni, mint kiderült a labdarúgó-csapat szponzorai segítségével.

A sporttelepen lévő lődomb mögötti pálya avatóünnepsége az előzetes számítások alapján még idén, október közepén meg fog történni.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …