2024. július 23., kedd
FONTOS

Újra lesz díszmadár-kiállítás Gyulán (VIDEO)

Mindezt kedd délelőtt jelentették be a polgármesteri hivatal ovális termében. Gyepes Imre, a szervező egyesület elnöke elmondta, a ritkaságnak számító kanárik mellett meghívták Magyarország egyik legnagyobb ara tenyésztőjét. Elmondása szerint a világbajnokságon 1-2 ilyen madár volt, Gyulán tavaly 13.

A díszmadártenyésztők országos főtitkára, Kovács Tamás elmondta, Gyulára húz a szíve, ezért is örül, hogy ismét egy színvonalas rendezvényre kerül sor a városban. Az idei kiállítással kapcsolatban megjegyezte, nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek szórakozására, tanítására.

A gyermekek csoportosan továbbra is ingyen mehetnek be, ez azt jelenti, hogy a szervezők öt gyermeket már csoportnak tekintenek, hiszen a cél az, hogy minél többen látogassanak a sportcsarnokba. A programok idén tovább erősödtek, ebben – mint azt Japport Mátyás elnök elmondta -, a helyi galambász egyesület is segítséget nyújt. Segítő jobbot nyújtott a program sikeres lebonyolításáért a helyi önkormányzat is. A sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a szervezők fontos és támogatandó célokat tűztek ki, így szívesen állnak az ügy mellé.

Nézze meg ezt is:

Megduplázódott a létszám az Airbusnál

  Harmadik családi napját ünnepelte a tavalyihoz képest közel megduplázódott létszámú kollektíva az Airbus Helicopters …