2024. április 26., péntek
FONTOS

Pálinkafesztivál: legyőzték a hétfejű sárkányt (VIDEO)

– Ha valaki egyszer megírná a pálinka réges-rég kezdődött és soha véget nem érő történetét, abból egy szép magyar népmese kerekednék ki – köszöntötte V. Németh Zsolt a fesztivál résztvevőit. A vidékfejlesztésért felelős államtitkár a pálinka megbecsültségéért vívott sikeres harcot a hétfejű sárkány legyőzéséhez hasonlította.

Az év pálinkája díj, vagyis a legjobbak közül kiválasztott legjobb a Tolna megyei Harc községbe került. A nyertes cég ügyvezetője, Krizl Edit azt mondta, meglepődtek, bár már a korábbi versenyeken is értek el szép eredményeket. Olyannyira, hogy 2010-ben is ők nyerték az legkomolyabb díjat.

Annak ellenére, hogy a nyertes egy birskörte lett, a pálinkával foglalkozó szakemberek úgy látják, idén ismét a hagyományos ízek kerültek előtérbe. Reneszánszát éli a szilva, a barack és a körte. A különlegességekre persze mindig van igény. A fesztivál egyik alaptétele a pálinkafogyasztás kulturáltsága, és a hungarikumnak számító ital egyre nagyobb népszerűsége.

A rendezvény ötletgazdája, Lovász Sándor azt mondta, a legfontosabb az, hogy van Magyarországnak egy olyan nemzeti kincse, amit évről-évre megőriznek.

A fesztivállal egybekötött rendezvény népszerűségét mutatja, hogy Thaiföldről, Belgiumból, Moldáviából is neveztek gyümölcspárlatot. A programokon minden nap több ezren vettek részt.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …