2024. május 4., szombat
FONTOS

Veszélyben ház, kocsi, telefon a nyaralás alatt! (VIDEO)

De veszélyt rejtegetnek még a vízpartok és strandok is, hiszen a tiltások ellenére minden évben sokan követnek el szabálysértéseket ezeken a területeken. A strandrendőrség már évek óta próbál segíteni abban, hogy a fürdőkben elkövetett lopásokat és egyéb bűncselekményeket megelőzzék, illetve megakadályozzák. A szabad vizeken pedig rendszeres járőrszolgálat figyeli a fürdőzőket, hogy megelőzhetőek legyen a vízi balesetek, de a nyár még így is kiemelt kockázati tényezőjű.

A baleset-megelőzés mellett érdemes odafigyelni ebben az időszakban értékeinkre is, hiszen ilyenkor nagyobb veszélyben vannak ingatlanaink, a szórakozóhelyeken pedig elsősorban a fiatalokra leselkednek veszélyek. A rendőrség ilyenkor fokozottabban végez bűnmegelőzési ellenőrzéseket, de mi is legyünk fokozottan óvatosak.

A Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai elmondták, a nyári hónapokban a kerékpárlopások száma is megnő, ezért mindenkit arra kérnek, csak megfelelő lakattal, megfelelő módon hagyja ott kerékpárját.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …