2024. április 26., péntek
FONTOS

Összefoglaló: Gyula-Maglód 3-1 (VIDEO)

Az első lehetőség a 2. percben adódott a hazaiak előtt, Dragan lövése után Gecse kapus szedte fel a labdát. A vendégek a 6. percben veszélyeztettek először, a szöglet után nem sokkal ment a gyulai kapu mellé a labda.

A mérkőzést nagyban meghatározó fordulatra a 19. percben került sor. A kiugró Claudiu Dragan lerántásért a maglódiak védőjét, Bornemisszát Nazsa játékvezető kiállította.

A megítélt szabadrúgásból nem lett gól, és a folytatásban sem az történt, amire a hazai közönség számítani szeretett volna. A vendégek emberhátrányban sem játszottak alárendelt szerepet, sőt 20 percen keresztül igazából csak az ő két helyzetüket lehetett feljegyezni, a kék-fehérek komoly helyzetig el sem jutottak.

A fordulatra a lehető legjobbkor, a szünet előtt egy perccel került sor, mikor egy kiugratás után Fritea a hálóba talált.

A szünet előtt a Maglód kis híján egyenlített, így a 15 perces pihenő tényleg a lehető legjobbkor jött Popovics Pál együttesének.

A második játékrészben már jóval több helyzetet alakított ki a fürdővárosi együttes. ezek elpuskázásában a máskor eredményes Dragan járt az élen. A maglódiak 10 emberrel is becsülettel küzdöttek, és alaposan megnehezítették a gyakran indiszponált Gyula dolgát.

A 66. percben egy szép akció végén Fritea mintegy 25-ről lőtte ki a hosszú alsót.

Úgy tűnt, ezzel el is dőlt a találkozó, a Gyula újabb gólokat lőhetett volna, de a Maglód a 78. percben Rakita révén váratlanul szépített. A végeredményt a 87. percben Kondoros állította be

A lefújás után ugyan megkönnyebbült, de nem volt elégedett csapatával Popovics Pál edző, aki türelmet kért a közönségtől.

A szezon előtt célként a bentmaradást kitűző Gyula az NB III. Közép csoportjában 16 ponttal a második helyen áll a Soroksár mögött, a Szeged 15-tel a 4. Szombaton 3 órakor ez a két együttes csap össze a Grosics Akadémia center pályáján.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …