2024. április 26., péntek
FONTOS

Megszabadul adósságától a város (VIDEO)

 

Görgényi Ernő hozzátette, hogy Gyula esetében pontosan 996 millió forintot vállal át februárban a kormány és ehhez hoztak ma döntést.

Leel-Őssy Gábor kiemelte, hogy egyenlőre még nem lehet tisztán átlátni ezt a helyzetet. Pontosan nem tudják, hogy melyik hitelre, milyen értelemben és mennyiségben vonatkozik ez az összeg. Úgy gondolja, hogy el kell telnie egy kis időnek, amíg ez a kép ki fog teljesen kristályosodni. Gajda Róbert, országgyűlési képviselő röviden értékelte a reggel meghozott döntést.

Gajda Róbert hozzátette, hogy egy olyan költségvetést készítenek a 2014-es évre, ami nullás lesz, és plusz még 150 millió forint tartalékot is képeznek. Elmondta, hogy olyan jövőkép bontakozik ki a várossal kapcsolatban, ami mindenképpen biztató. Szalai György kiemelte, hogy a költségvetés készítésének a következő periódusa fogja igazolni, hogy mik azok a költségek, amik megmaradhatnak a nullás költségvetéshez, és melyek azok, amelyek tulajdonképpen nem maradhatnak meg.

A város polgármestere elmondta, hogy történik az összeg lenullázása.

A havi 200 milliót is meghaladja a törlesztése a városnak, de idén ezt az összeget már nem kell hiteltörlesztésre fordítani. Nagyon óvatos és feszes gazdálkodásra lesz szükség a továbbiakban is, tette hozzá Görgényi Ernő. Többet tud a város költeni a gyulai emberek céljait szolgáló ügyekre, az intézmények működtetésére, a város szépítésére, vagy a közlekedési infrastruktúra javítására, az utak, járdák karbantartására, építésére.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …