2024. május 7., kedd
FONTOS

Pénzbüntetés a rendőrt szidalmazónak

A Békéscsabai Rendőrkapitányság járőre mezőőrökkel látott el szolgálatot 2014. január 07-én, Békéscsabán. Egy kocsmában tartottak ellenőrzést 17 óra 35 perc körüli időben, amikor egy fiatalember lépett hozzájuk. Beszélgettek néhány szót vele, aki cigarettát kért a rendőrtől, de abban a pillanatban az ittassága miatt összeesett. A rendőr és a mezőőrök felsegítették és kikísérték a levegőre. Ahogy kiértek a kocsma elé, G. Péter minden előzmény nélkül agresszívvá vált, elkezdett kiabálni és trágár szavakkal szidalmazta a rajta segítő rendőrt. Felszólították, hogy fejezze be a goromba viselkedést, a rendőr sértegetését és hogy igazolja magát. Mivel ő ezt megtagadta, ezért megbilincselték és előállították a kapitányságra.

G. Pétert a nyomozók a sértett munkakörének ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki kicsit később már lehiggadva elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, nem akart sértegetni senkit. Azt mondta, hogy semmi baja a rendőrökkel, csak a lánya születése miatt ünnepelt és többet ivott a kelleténél, amihez nincs hozzá szokva és megártott neki. A rendőrség egy hónapon belül befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészség felé.

A Békéscsabai Járásbíróság 2014. március 12-én G. Pétert becsületsértés vétség elkövetése miatt 30.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …