2024. május 30., csütörtök
FONTOS

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Ez alkalomból Vörös Ferenc r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány összesen 44 jutalmat adott át. Rendőrök és rendőrségi dolgozók mellett két tűzoltót és két hivatásos vadászt is elismerésben részesített.

Átadta a Békés vármegyei „Év Rendőre” díjakat, amelyet rendészeti kategóriában Bordács Zoltán r. főtörzszászlós, a Békéscsabai Rendőrkapitányság járőrparancsnoka vehetett át. A bűnügyi szolgálat részéről Tóth Csaba r. százados, a Békési Rendőrkapitányság alosztályvezetője érdemelte ki a kitüntető címet. A határrendészek közül pedig Orosz István r. főtörzszászlós, a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka lett az „Év rendőre”. A rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek közül az „Év helyi szerve” címet a Békési Rendőrkapitányság állománya kapta. Az „Év Határvadásza” címet Birkás László határvadász tizedes érdemelte ki, „Év Munkatársa” címet pedig hét rendőrségi dolgozó vehetett át.

Emellett Vörös Ferenc r. dandártábornok, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője Szent György emlékplakettet adományozott a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két munkatársának, Kisgyurka Sándor tű. őrnagynak, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadójának, és Pugymer Péter tű. főtörzsőrmesternek, a Felügyeleti Osztály műveletirányító referensének. A vármegyei rendőrfőkapitány a Békés Vármegyei Vadászkamara elnökének javaslatára a kiváló együttműködésért jutalomban részesítette Tóth Gergő és Vitális Mihály hivatásos vadászokat.

A Rendőrség Napja alkalmából további 68 rendőr részesült a települési önkormányzatok elismerésében.

Nézze meg ezt is:

Folytatódik az elfogadást segítő program

    Hétfőtől kezdve, két héten keresztül a pánczélos tanulók szolgálnak fel Gyula egyik frekventált …