2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Eladták vagy szétszerelték a lopott kerékpárt

A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást 4 fiatalember ellen, akik a nyomozás adatai szerint 2013-ban július közepe és október eleje között Békéscsabán és Gyulán követtek el bűncselekményeket.

A békéscsabai társaság egyik tagja, a 18 éves R. R. az ügyben vizsgált valamennyi lopásnál jelen volt, tehát a nyomozás adatai szerint 22 kerékpár eltulajdonításával gyanúsítható.

Társai, a 18 éves S. J. valamint egy 15 éves fiú 6 kerékpár ellopásában nyújtottak segítséget neki, a 18 éves K. R. pedig 8 bicikli ellopásában vett részt.

Leginkább lépcsőházak folyosóiról, pincékből, közösen használt tárolókból, buszpályaudvari és bevásárlóközpontok melletti kerékpártárolókból vitték el a lezárt bicikliket. A zárakat, lakatokat elvágták vagy eltörték.

A nyomozók az adatgyűjtés során olyan információkhoz jutottak, amelyek alapján el tudták számoltatni R. R-t. A 18 éves fiatalember kihallgatásakor elismerte a sorozatlopást, de a nála tartott házkutatás során már csak alkatrészeket, kerékpárvázat és szerszámokat, vágóeszközöket találtak a nyomozók.

A társaság másik három tagját is előállították és kihallgatták. A lopott kétkerekűket a gyanúsítottak eladták, vagy szétszerelték és alkatrészként próbálták meg értékesíteni. A nyomozók két kerékpárt lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosaiknak.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya a nyomozást november 10-én lezárta és az ügy iratait a gyanúsítottakkal szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Gyulai Járási Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Nagyobb szerepet vállal Gyulán a Nemzeti Tudósképző Akadémia

Együttműködési megállapodást írt alá Görgényi Ernő polgármester, Varró András, a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány kuratórium elnöke, …