2024. április 30., kedd
FONTOS

Vigyázat! Csúszós utak Békésben

Békés megyében 2015. január 9-én hajnalra csúszóssá váltak az utak, a nagy forgalmat bonyolító 44-es és 47-es főúton is vannak lefagyott, jeges szakaszok. A rendőrségre eddig egy anyagi káros közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A 44-es számú főúton, a kétsopronyi elágazás közelében 5 óra 30 perc körüli időben egy kamion vezetője nekiütközött az előtte haladó tehergépkocsinak, személyi sérülés nem történt. A síkosság-mentesítésen folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy az útviszonyok javulásáig fokozott figyelemmel vezessenek, a megengedettnél lassabban közlekedjenek. Kerüljék a hirtelen irányváltoztatást, fékezést. Ha erősen lefagyott, csúszós útszakaszhoz érnek, a legközelebbi arra alkalmas helyen, útszéli parkolóban álljanak meg és hívjanak segítséget, a veszélyessé vált útszakaszról a 112-es ingyenes segélyhívószámon értesítsék a rendőrséget.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a tehergépkocsik vezetőit is arra kéri, hogy a síkosság-menetesítés idejére lehetőség szerint tartsanak pihenőt, a számukra kialakított parkolókban kövessék figyelemmel az időjárás- illetve az útviszonyok változásáról szóló híradásokat.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …