2024. április 30., kedd
FONTOS

Kézitáskát lopott diszkóban

Egy békéscsabai diszkóból táskalopás miatt kért rendőri segítséget egy nő 2014. augusztus 10-én hajnalban. A járőrök a helyszínre vonultak, ahol a sértett elmondta, hogy nem sokkal korábban érkezett a barátnőjével a szórakozó helyre. Az egyik asztalhoz tették le a kézitáskájukat, majd táncolni indultak. Fél óra elteltével dohányozni mentek az utcára, majd ahogy visszaértek az asztalukhoz, nem volt meg a kézitáska. Körülnéztek a diszkóban és egy másik asztalon megtalálták az eltűnt táskát, amely egy kabáttal volt letakarva, amely alól kilógott a sarka. Nem mertek hozzányúlni, hátha nem az övéké, ezért hívták a rendőrséget és szóltak a biztonsági embernek is. Ezután a kidobóval együtt mentek vissza az asztalhoz, ahol éppen egy nő kutatott a táskában. Kérdőre vonták, mire ő azzal védekezett, hogy azt hitte, hogy a saját táskája van a kezében. Arra viszont nem tudott magyarázatot adni, hogy hova tűnt belőle a pénz. A rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a 19 éves békéscsabai nőt, a táskát pedig visszaadták a sértettnek az irataival és a megmaradt értékeivel együtt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság I. Klaudia ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozást a rendőrkapitányság vizsgálati osztálya 2015. január 19-én lezárta és az eljárás iratait a gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal elküldte a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

A rendőrség ismét felhívja a szórakozni induló fiatalok figyelmet, hogy soha ne hagyják őrizetlenül az értékeiket, még néhány percre sem. Amennyiben van lehetőség, akkor használják a ruhatárakat, az értékeiket pedig mindig tartsák maguknál. Csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyi a szórakozáshoz szükséges és a mobiltelefonjaikat, indítókulcsaikat se hagyják asztalok, pultok tetején. Ha pedig mégis bűncselekmény áldozatává válnának, akkor azonnal kérjenek rendőri segítséget.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …