2024. április 30., kedd
FONTOS

Óvatosan! Sűrű köd Békésben!

Békés megyében január 21-én a délelőtti óráktól köd ereszkedett az utakra. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban túlnyomóan borús, párás, helyenként tartósan ködös időre kell számítani. A köd jelentősen korlátozza a látási viszonyokat és a közlekedőkre nézve további veszélyeket rejt.

Ilyenkor a járművezetőknek számítaniuk kell a köd mellett kialakuló, a közlekedést hátrányosan befolyásoló körülményekre, csúszós útszakaszokra is.

Fontos, hogy az út és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg a sebességet, ködös, ködfoltos útszakaszokon a megengedettnél lassabban közlekedjenek. A lassabb haladás mellett a követési távolság növelése is csökkentheti a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Lehetőség szerint ködben ne előzzenek és tartsanak biztonságos követési távolságot.

A látni és látszani elv alapján tartsák tisztán a gépjárművek fényszóróit, irányjelzőit, szélvédőit, – amennyiben van – használják a ködfényszórókat.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel vegyenek részt a közlekedésben.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …