2024. április 27., szombat
FONTOS

3,5 milliós adózatlan dohány és cigaretta Gyulán (VIDEO)

Az előkerült, megközelítőleg 3,5 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, mindkét ügyben büntetőeljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei közúti ellenőrzést tartottak Vésztő térségében és megállítottak magyar rendszámú Opel Astra személygépkocsit. A járművet vezető magyar férfi elmondta, hogy jövedéki terméket nem szállít. A pénzügyőrök azonban úgy döntöttek, hogy tüzetesebben is átvizsgálják az autót. Az ellenőrzés eredményeként a csomagtartóból és a pótkerék üregéből összesen 100 kg, nejlon zacskóba csomagolt finomra vágott fogyasztási dohány került elő.

A férfi az eljárás során elmondta, hogy a dohányt Nyíregyházán vásárolta továbbértékesítési szándékkal. Ezzel egy időben a pénzügyőrök egy gyulai garázssoron egy magyar férfi használatában lévő garázsból összesen 300 doboz Compliment márkájú magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

Az ellenőrzést végzők számára indokoltnak tűnt, hogy a férfi lakását is átvizsgálják. A lakóingatlan előszobájából, valamint a lépcsőházból táskákba csomagolva további 1120 doboz (Jin Ling, Fest, Compliment, NZ és Lifa márkájú) adózatlan cigaretta került elő.

A pénzügyőrök az összesen 3,5 millió forint értékű dohányterméket, valamint a járművet lefoglalták, a pénzügyi nyomozók mindkét ügyben orgazdaság miatt indítottak eljárást.

Nézze meg ezt is:

Vásári forgatagra készülnek a várban

  Történelmi hagyományokra épít az a program, amelyet szombaton, Szent György-napja alkalmából szerveznek a gyulai …