2022. szeptember 28., szerda
FONTOS

Orvhalászokat fogtak Doboznál

Hivatásos halőr illegális halászat miatt kért segítséget a dobozi körzeti megbízottól 2015. április 3-án 11 óra 10 perckor. A rendőr nem volt szolgálatban, de a halőr telefonhívására azonnal szolgálatba helyezte magát. Dobozon találkoztak és együtt mentek a Kettős-Köröshöz. A folyó Békéscsaba felőli oldalán, a dobozi hídtól 900 méterre Békés irányába a kubikgödröknél gyalogolt egy társaság, akiket intézkedés alá vontak. Két műanyag hordót és egy zsákot vittek magukkal, amelyeket megpróbáltak elrejteni, de már nem volt rá idejük. A zsákban több mint 10 kilogramm halat találtak, közte méretkorlátozás alá eső nemes halakat és egyéb halakat is. Elszámoltatásuk során elmondták, hogy az ártérben zajló fakitermelésen dolgoznak. Munkaidejükben úgy gondolták, hogy kivágott aljú hordók segítségével, tapogató módszerrel halásznak. Azért hagyták abba, mert a főnökük éppen akkor érkezett oda és rájuk szólt, hogy menjenek dolgozni.

Mivel az öt férfi tiltott helyen, tiltott módszerrel, engedély nélkül halászott, ezért a körzeti megbízott segítséget kért és járőrökkel együtt állították elő az orvhalászokat a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A halakat lefoglalták és átadták a hivatásos halőrnek.

A Bűnügyi Osztály nyomozói T. István 51 éves vezsenyi, M. János 39 éves tószegi, Sz. Adorján 38 éves, G. Mátyás 35 éves és M. Attila 32 éves tiszakécskei lakosokat orvhalászat vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Emellett lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt is eljárást indítottak ellenük.

Nézze meg ezt is:

Online számlaadatok buktatták le a feketefoglalkoztatót

Öt helyszínen összesen 18 be nem jelentett foglalkoztatottat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) …