2024. május 8., szerda
FONTOS

Gyulai siker a helyszínelők megyei versenyén

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság június 26-án, Orosházán rendezte meg a baleset-helyszínelők versenyének megyei döntőjét. A megmérettetésen a rendőrkapitányságokról érkező 6 kétfős csapat mérte össze tudását.

A felmenő rendszerű verseny célja a helyszínelők ismereteinek bővítése, korszerűsítése, a helyszínelői gyakorlat és gondolkodásmód összehangolása, egységesítése.

A rendőrök 6 állomáson teljesítettek elméleti és gyakorlati feladatokat. Szakmai és KRESZ tesztek mellett négy beállított baleseti helyszín vizsgálatát is el kellett végezniük. A rendkívül szoros versenyben a legjobb eredményt a Gyulai Rendőrkapitányság csapata érte el, melynek tagjai Silló Antal r. tzls. és Székács Viktor r. ftőrm. Ők képviselik Békés megyét a 2015. szeptember 15-e és 17-e között megrendezésre kerülő országos döntőn, amelynek Bakonybél ad otthont.

A második helyezetteknek járó elismerést a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság párosa, Széll Szabolcs r. tzls. és Szelezsán Péter r. zls. vehette át Pelleg József r. alezredes, megyei közlekedésrendészeti osztályvezetőtől.

A harmadik helyen a Békéscsabai Rendőrkapitányság helyszínelői, Szász Attila r. zls. és Bánszki Gábor r. ftőrm. végeztek. A verseny lebonyolításához nagy segítséget nyújtott a Dél-alföldi Közlekedési Központ ZRT, amelynek képviselői az egyik baleseti helyszín berendezéséhez egy autóbuszt bocsátottak a szervezők rendelkezésére.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődtek az érettségi vizsgák

  Nagy izgalommal várták a diákok a tételeket hétfőn, a Göndöcs Benedek Katolikus Technikumban. Ebben …