2024. május 4., szombat
FONTOS

Megtette amit bírt: Süli Richárd a világ legjobbjai között (VIDEO)

Azt előre lehetett sejteni, hogy a verseny nemcsak az erős mezőny miatt nem lesz könnyű. A magyar küldöttség 13-án, hétfőn kelt útra Budapestről, Ricsi pedig már 15-én rajthoz állt. Az egyenlítői éghajlathoz így nem sok idő volt hozzászokni, így a gyulai futónak az itthonihoz képest sokkal párásabb időben kellett megméretnie magát.

Süli Richárd az ötös selejtezőfutamban indult, és 1:55,81-es idejével a 7. helyen végzett, egy costa ricai versenyzőt megelőzve. Továbbjutnia így nem sikerült, de azt el lehet mondani, hogy helytállt, és becsülettel képviselve a magyar színeket a 33. helyen zárt, az európaiak között a 13. lett a saját idejével századra egyforma időt menő másik magyarral, Kovács Marcellel.

A világbajnokságra való kijutás volt a fő cél – emlékeztetett a gyulai atléta trénere. Kertes István azt mondta, a verseny egyfajta jutalom volt, reálisan, egy jól sikerült formaidőzítéssel, magaslati edzőtáborral legjobb esetben is a 24 közé jutást lehetett volna elérni.

Az 1998-as születésű Süli Richárd egyéni legjobbja közel 3 másodperccel jobb, mint a mostani, kolumbiai ideje. Ezzel simán továbbjutott volna a középdöntőbe, de a végső győzelemre feltehetően ezzel sem pályázhatott volna, hiszen a selejtezőt megnyerő etióp Omer Amano 1:50,30-at repesztett, és ennél akár 4-5 másodperccel is tud jobbat.

Az eredményes, országos elsőséget és nemzetközi sikereket hozó szezon után a következő hetek Süli Richárd számára a pihenéssel telnek, új célokat majd csak a munka megkezdésekor tűznek ki.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …