2024. május 4., szombat
FONTOS

A Gyula Tv adásáról is tárgyalt a képviselő-testület (VIDEO)

A fő napirendek között szó volt a személyszállításról, idén először öt millió forinttal kevesebbe kerül a városnak ennek a szolgáltatásnak a támogatása. Módosították a Gyulai Várszínházzal kötött keretszerződést, melynek egyik eleme, hogy az intézmény a nyári évadban maximum hat hétre veheti igénybe a várat. Módosított a grémium több rendeletet és támogatja a turisztikai kft. pályázatát a gyulai TDM szervezet fejlesztésére. A zárt ülés előtti utolsó napirendként elfogadta a testület a város 2016-os költségvetési rendeletét hiány és működési hitel nélkül, 150 millió forintos tartalékkal, közel öt milliárd 400 millió forintos főösszeggel.

Mittag Mónika képviselő a Gyula Televízió adásának vételével kapcsolatban interpellált. Arra hívta fel a figyelmet, hogy többen jelezték körzetében, hogy az Invitellel nem tudják fogni a helyi tv-t. A Gyula Televízió ügyvezetőjének, Antal Zsoltnak a válaszát Görgényi Ernő tolmácsolta, egyben reményének adott hangot, hogy a későbbiekben megoldódhat ez a probléma. Elhangzott, a televízió az érintett szolgáltatókkal felvette a kapcsolatot, de volt olyan, például a Magyar Telekom, mely még csak nem is reagált a problémára. Megoldás az lehet, ha minél többen keresik meg a szolgáltatókat, és kérik, hogy tegyék foghatóvá a helyi tévét.

A Gyula Tv hírei egyébként itt, a gyulatelevizio.hu oldalon, a facebookon – https://www.facebook.com/televizio.gyula/ – és az instagramon is elérhetők, az aktuális Híradót weboldalunkon is megnézhetik.

További részletek a videóban.

Az interpellációk között Kiss Tamásné a kék ivóvíz konténerekkel kapcsolatban tette fel kérdését, hogy mikor lesznek elszállítva, amire azt a választ kapta, hogy ez az év második felében várható. Bod Tamás az 1566-os emlékévvel kapcsolatban interpellált, nevezetesen, hogy költségvetést illetően ez, hogy érinti Gyulát, illetve arról érdeklődött, hogy miért nem költözött be a gyermekosztály a kórház épületébe. Az emlékévvel kapcsolatban azt a választ kapta, hogy meg kell várni az ezzel kapcsolatos kormánydöntést, csak ezek után lehet konkrétumokról beszélni, a kórház esetében pedig jelenleg is folyik egy jogi eljárás. Torma Béla is ígéretet kapott, hogy néhány hónapon belül felszerelik a Pósteleki utca végére igényelt lámpatestet. Ökrös István szemetes konténereket hiányolt a Kígyósi úti szemétlerakónál, de erre azt a választ kapta, hogy negatívak az ezzel kapcsolatos tapasztalatok. Balogh Lajos pedig arról érdeklődött, hogy hova lehet fordulni ha valaki állatkínzást észlel.

A testület arról is döntött, hogy dr. Petróczky István háziorvos tragikus halála miatt egy évre ideiglenesen, Dr. Horváth Imre veszi át a megüresedett praxist.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …