2024. május 4., szombat
FONTOS

200 projektötlettel foglalkoztak a KBC-nél

Több mint kétszáz projektötlet részleteit egyeztették a héten a KBC Nonprofit Kft. munkatársai és vezetői a békési, a békéscsabai és a sarkadi járások településeivel. A megbeszélések ezúttal is több szinten zajlottak, összességében elmondható, hogy nagy az érdeklődés a Ipari parkok fejlesztése és a Zöld város kiírások iránt. Szintén népszerűek a kerékpárutak megvalósítására és a belvízrendezésre irányuló kiírások.

A legtöbb számú pályázatot mégis inkább az óvodai, a bölcsődei valamint a szociális- és az egészségügyi alapellátás felújítására kiírt pályázatokon várják a szakemberek, bár a pályázati paraméterek több települést is átgondolásra késztettek.

A megbeszélések több szinten is zajlottak, Békésen járási szintű egyeztetésen igazították egymáshoz projektjeiket a települések, Gyulán a város címzetes főjegyző vezetésével, a település polgármestere és alpolgármestere koordinálásával 13 kiemelkedő projektet egyeztettek le a KBC szakemberei, további 20 településen pedig helyi, operatív munka folyt.

A településeket és a KBC Nonprofit Kft. munkatársait is sürgeti azonban a határidő, hiszen a pályázatok beadása egyes projektek esetében már március végén megtörténik, majd pedig áprilisban és májusban több ütemben folytatódik.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …