2024. május 4., szombat
FONTOS

Átadták az Almásy kastélyt (VIDEO)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter – ahogy annak idején a kastély felújításától, úgy a 20 milliárd forintos Szigeterőd program támogatásától sem zárkózott el.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a mai ünnepség egy rendkívül fontos szelete egy folyamatnak, amit városfejlesztésnek hívunk. A felújított kastélyban kialakított kiállítás, magyarországi viszonylatban páratlannak mondható turisztikai attrakció.

Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter avató beszédében kiemelte, fantasztikus dolog, hogy az ország mai keleti felében egy rendkívüli minőségű, barokk műemlék épület átadási ünnepségén lehetünk. A szónok emellett hangsúlyozta, ahogy annak idején a kastély felújításától, úgy a 20 milliárd forintos Szigeterőd program támogatásától sem zárkózott el.

Lázár János a bejelentette azt is, néhány héten belül megszületik a döntés arról, hogy Békéscsabát és Kecskemétet négysávos autóút kösse össze, és a tervek szerint még az idén megkezdenék a beruházást. A kastély megnyitásával 23 új munkahely jött létre, amely március 19-től már teljes egészében a látogatók rendelkezésére áll.

Fotók: MTI

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …