2024. május 3., péntek
FONTOS

A Bothmer gimnasztikával ismerkedtek (VIDEO)

A lila iskolában több gyulai intézmény, óvodák és iskolák pedagógusai vettek részt, és ismerkedtek az 1920-as években kidolgozott gyakorlatokkal.

A Waldorf iskolákban alkalmazott mozgásformát angliai Michael Hall Waldorf iskola tanára, a Bothmer Movement International felnőttképzésének vezető tanára mutatta be.

– Az első Waldorf iskola testnevelő tanárát hívták botmernek, az ő nevét viseli ez a mozgásforma, mely nemcsak gimnasztika, hanem annál jóval több, nevezhetjük mozgás tantervnek is. Ebben elsősorban arra figyelünk, hogy mely korosztálynak melyik tevékenység mikor a legmegfelelőbb. Fontos, hogy a gyerekeknél az évek során megfelelően fejlődjenek a koordinációs képességek, és ehhez válogatjuk a gyakorlatokat – fogalmazott Martin Baker.

A szakemberek szerint a gimnasztikai gyakorlatoknak ez egy olyan rendszere, mely elmélyíti a térélményt, fejleszti az akaraterőt és a koncentrációképességet. A képzések célja, hogy a résztvevők új szemlélettel tekintsenek az emberi mozgásra.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …