2022. május 28., szombat
FONTOS

Körforgalom lesz a sportcsarnoknál

A gyulai önkormányzat még januárban nyújtott be pályázatot az „országos közúthálózaton balesetveszélyes csomópontok átépítésének társfinanszírozására” kiírt pályázati felhívás keretében – tájékoztatott Gellén Vencel városmenedzser.

A város a 4219. számú országos közút belterületi szakaszán, a sportcsarnok melletti kereszteződésben kialakítandó körforgalom megépítésére pályázott – eredményesen. A beruházás megvalósításának költsége 69 millió 750 ezer forint, ehhez az önkormányzat 20 millió 925 ezer forinttal járul hozzá.

A csomópontban egy olyan, ovális körforgalom létesül, s amely egy futball pályát körülvevő futópályára hasonlít, miközben ennek nagytengelye nem esik egybe és nem is párhuzamos az Ajtóssy utcával. Az Ajtóssy utca nyugati oldalán lévő (9. és 11. szám alatti) ingatlanokhoz egy külön „szervizút” biztosítja majd a bejárást. A körforgalomhoz kapcsolódóan a meglévő autóbuszmegállók is átépítésre kerülnek: sávonként egy-egy buszöböl kerül kialakításra. A csomópont nemcsak a gépjárműforgalom, hanem a kerékpáros és gyalogos forgalom átvezetését is megoldja.
A beruházás a tervek szerint 2012-ben valósul meg.

Nézze meg ezt is:

A vidékiek helyzetét erősítené társelnökként Nyikora Péterné

Két évre társelnökké, egyben elnökségi taggá választotta tisztújító közgyűlésén a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a …