2024. április 27., szombat
FONTOS

Elismerték a mentőállomás munkatársait (VIDEO)

Kipróbálhatták a mentőautó szirénáját azok a gyulai gyerekek, akik péntek délelőtt ellátogattak a mentőállomás nyílt napjára. Néhány óra alatt több száz fiatal nézhette meg, hogy milyen belülről egy mentőautó, de az idő nemcsak csodálkozással telt, hanem hasznos ismereteket is szerezhettek.

1887-ben május 10-én alakult meg Magyarországon az első, mentéssel foglalkozó szervezet, a mentők napját 1948 óta ünneplik. A mentők napján, délután ünnepi állománygyűlésre került sor. Kovács József országgyűlési képviselő a mentőállomások felújításának a fontosságát hangsúlyozta, Görgényi Ernő polgármester pedig a helyi önkormányzat erejéhez mért támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

Az ünnepségen több elismerést adtak át. Orvos igazgatói jutalmat kapott Varga Dávid mentőtiszt, Vasas György mentőápoló, Lukácsi László mentőápoló és Mészáros László gépkocsivezető. Elismerték a nyugdíjasként is aktív Szilágyi Sándor tevékenységét. “A mi díjunk”-at, vagyis a kollektíva kizárólag erkölcsi elismerését Schneider László állomásvezető mentőtiszt és Kiu Gábor gépkocsivezető kapta.

A mentők megbecsülése azért is fontos, mert mint elhangzott, ez nem az a szakma, ahonnan sokan nyugdíjba mennek.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …