2024. május 4., szombat
FONTOS

Becseiné Lock Gabriella lett az egyesített óvoda új vezetője

Augusztus elsejével öt évre a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat gyakorolhatja a németvárosi óvoda fenntartói jogát, döntött rendkívüli ülésén a testület. Az egyesített óvoda vezetői helyére egy évre Becseiné Lock Gabriellát nevezték ki, és két pályázat beadását is megszavazta a grémium.

Öt évre átadta  a város önkormányzata a Németvárosi óvoda fenntartói jogát a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat számára, miután az országos német önkormányzat is hozzájárult az átadáshoz. A testület keddi rendkívüli ülésének ez volt az egyik legfontosabb napirendje amelyhez kapcsolódóan személyi kérdésekben is döntést kellett hozni, hiszen az egyesített óvoda eddigi vezetője Szilágyiné Solymosi Mária veszi át a Németvárosi intézmény vezetését, így az ő helyére egy évre Becseiné Lock Gabriellát választották meg.
Az ülésen két pályázat benyújtásáról is döntött a grémium, az első egy összesen háromszáz millió forint összértékű projekt, amellyel a helyi foglalkoztatás erősítését célozzák a gyulai munkaügyi központtal és a megyei kormányhivatallal közösen. Emellett a külterületek, tanyák biztonságát növelő pályázaton is indul a város, melynek keretében 5 új térfigyelő kamerát szereznének be, közel hat millió forint értékben.
Ha a pályázat nyertes lesz, ezek a kamerák ugyanúgy be lesznek kötve a Gyulai Rendőr-kapitányság megfigyelő rendszerébe, mint az eddig már kiépített működő kamerák.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …