2022. június 30., csütörtök
FONTOS

Békés megye is képviselte magát a 27. Tusványoson

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor 1990 óta várja azokat a fiatalokat és kevésbé fiatalokat, akik érdeklődnek a közéleti témák iránt, ugyanakkor szívesen ki is kapcsolódnak egy olyan fesztiválon, amelyen napközben előadások adnak lehetőséget a töltekezésre, este pedig jó hangulatú koncerteken szórakozhatnak.

A szervezők célja az volt, hogy egy olyan rendezvényt hozzanak létre, ami az egymás közötti és a románok és magyarok közötti párbeszédre is lehetőséget ad. Fórumokon, beszélgetéseken keresztül a napi politikától kicsit eltávolodva lehet megismerni, megérteni az erdélyi, a magyarországi és az európai eseményeket.

Az „Itthon vagyunk, voltunk, leszünk Európában!” szlogenű rendezvényen Békés megye is képviselte magát. A Békés Megyei Önkormányzat és az Élő Erdélyért Egyesület által a Magyar Teátrumi Társaság sátrában szervezett fórumon jelentették be a Székelyföldi Értéktár Bizottság létrejöttét. A Budapest Sátorban a Békés Megyei Culinary Team képviseletében Ambrus György mesterszakács tartott előadást. A Békéscsabai Jókai Színház színészeiből álló Orszlán Zenekar is megmutatta tehetségét, valamint a Magyar Teátrumi Társaság sátrában kicsiket és nagyokat szórakoztattak a békési megyeszékhely színészei. Mindemellett Békés megyei termékekkel ismerkedhettek az érdeklődők, a „bátrabbak” pedig a 2016­os Békés Megye Pálinkáját, az Árpád Pálinka lepotica szilva pálinkáját is megkóstolhatták.

Nézze meg ezt is:

Elképesztő állapotok uralkodtak egy szeghalmi kistermelő állattartó telepén

Egy Békés megyei kistermelő állattartó telepén és élelmiszer-előállító egységében tartott ellenőrzést június közepén a Nemzeti …