2024. április 26., péntek
FONTOS

Egymilliárdból erősítik a foglalkoztatást

Kiemelt szerephez jutott az elmúlt időszakban a kormányhivatal sajtótájékoztatóin a foglalkoztatáspolitika – hangsúlyozta a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Gajda Róbert.

A kormánymegbízott szavaiból az derült ki, egy 1 milliárd 104 millió forintos program révén négy év alatt 756, valamilyen szempontból hátrányos helyzetűnek számító embert vonnak be egy programba, mely a kormányhivatal és Békéscsaba együttműködésének köszönhetően jött létre.

A program egyik legfontosabb eleme a fenntarthatóság – hangsúlyozta Nagy Ágnes foglalkoztatási főosztályvezető, kiemelve, ez a projekt jó alkalmat kínál arra, hogy a közfoglalkoztatottakat átvezethessék az elsődleges munkaerőpiacra.

A békéscsabai önkormányzat képviseletében Ferenczi Attila tanácsnok azt mondta, fontos, hogy a munkaerőt a felmerülő igényekhez igazítsák. Az utóbbi időben több nagy cég is bejelentette fejlesztési szándékát: ha ezek megvalósulnak, akár ezer új munkahely is létrejöhet a megyeszékhelyen.

A négy éves, idén ősszel kezdődő program első eleme a képzés. Hogy milyen tanfolyamokat indítanak, az a piaci igények pontos felmérése után derül majd ki. Úgy tervezik, a program befejezéséig legalább 368 ember jut majd álláshoz.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …