2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula – Budafok 0-1

A Budafokot fogadta hazai pályán a Várfürdő-Gyulai Termál FC szombaton. A több egykori NB I-es játékost felvonultató fővárosiak ebben az idényben még csak a Ferencváros második csapata ellen maradtak alul.

Az összecsapás előtt a 80 esztendős Fekete Imrét köszöntötte a klub vezetése születésnapja alkalmából, aki régóta szurkolója a Termál FC-nek.

A kezdést jelző sípszó után a fővárosi együttes gyakorolt nyomást a hazaiakra. Már a harmadik percben Oláh gurítását fogta Harman. Nem sokkal később pedig Kovács próbálkozott távolról. A másik oldalon Balogh vezette a labdát a bal szélen majd Kormos továbbított Okosnak, aki a kapu fölé lőtt. Egy vendég bedobást követően Oláhhoz került a labda, aki Ferencziről lefordulva indult a kapu irányába, de Harman védett. A következő nagyobb helyzetig a 30. percig kellett várni. Kovács távolról lőtt, de Harman ismét hárított. 10 minutummal később ismét Kovács veszélyeztetett. 5 perc elteltével egy távoli vendég helyzetet jegyezhettünk fel, a kipattanóra Kovács érkezett, de Harman résen volt.

A második játékrészben sem változott a játék képe. A Budafok továbbra is próbálta megszerezni a vezetést, ez a 49. percben sikerült is nekik. Egy bedobást követően Ladányi elé került a labda, aki a gyulai kapuba lőtt. A folytatásban veszélyesebbé vált a Termál támadójátéka, az 52. percben Kormos szabadrúgását fogta a vendég hálóőr, Abu Attila. A következő helyzetnél Vankó lőtt balról, Harman védett, majd Margitics lőtt a kapu irányába. A legnagyobb gyulai lehetőség nagy Gergely előtt adódott, aki Okos jó labdájával lépett ki, ballal lőtt, de a kapufáról kifelé pattant a labda.

Az eredmény a hármas sípszóig már nem változott. Várfürdő-Gyulai Termál FC – Budafoki MTE 0-1.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC jelenleg 6 ponttal a 8. helyen áll.

A Termál legközelebb Mórahalmon próbál pontot szerezni. Következő hazai mérkőzését a csapat a Paks II. ellen vívja szeptember 18-án.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …