2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyulán is elérhető lesz a Pető módszer

 

Ünnepélyes keretek között írta alá a Pető András Főiskola, Gyula Város Önkormányzata és a Gyulai Várfürdő Kft. azt a megállapodást, amellyel a Pető-módszert az országban elsőként Békés megyében is elérhetővé teszik.

A három intézmény elkötelezett abban, hogy a 2016-os évben együttműködésben indítsák el Gyula városában a Gyulai Pető Prémium Pontot, majd a későbbiek során a Dél-Alföldi Regionális Pető Központot. Ezzel az országban elsőként tette lehetővé a Pető András Főiskola – közismert nevén Pető Intézet – és Gyula Város Önkormányzata a világhírű módszer fővároson kívüli, intézményi elérését.

A Pető András Főiskola a központi idegrendszeri sérülés következtében mozgásakadályozottá vált gyermekek és felnőttek Pető-módszerrel történő fejlesztését végzi. A módszert dr. Pető András dolgozta ki, melynek lényege, hogy az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, és ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók.

Mihályi Máté, a Pető András Főiskola kancellárja szerint a főiskola Decentralizált Pető Szolgáltatások elnevezésű projektjének keretében megvalósuló együttműködés célja, hogy olyan prémium ellátást megvalósító központok jöjjenek létre, ahol – országosan több helyszínen – legyen elérhető a Pető-módszer a hazai és külföldi érdeklődők részére, valamint a Regionális Pető Központok létesítése teremtsen lehetőséget a térségi rászorulók helybeni ellátására is.

Alt Norbert, Gyula Város Önkormányzatának alpolgármestere a közös munka kapcsán rámutatott: azzal, hogy a Pető-módszer Gyulán is hozzáférhetővé válik, hatalmas lépést teszünk esélyegyenlőségi programunk megvalósulása felé. Az esélyegyenlőségi szempontok figyelembe vétele eddig is kulcsfontosságú volt minden gyulai fejlesztésnél, a világhírű Pető András Főiskolával kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően viszont olyan, unikális és minőségi szolgáltatással bővül városunk kínálata, melynek köszönhetően Gyula esetében egészen új értelmet nyerhet a gyógyhely kifejezés. Őszintén remélem, hogy a Pető Intézet valódi otthonra lel Gyulán, melyre éppen a Pető Prémium Pontnak helyet biztosító Gyulai Várfürdő jelenthet garanciát.

A Gyulai Pető Prémium Pontot ugyanis a Gyulai Várfürdő területén alakítják ki, ami lehetőséget teremt a világhírű magyar fürdőkultúra, a gyógyvíz és a balneoterápiás kezelések együttes igénybevételére is. Boros László Attila a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a Pető-módszer nemcsak hogy tökéletesen illeszkedik a Gyulai Várfürdő jelenlegi szolgáltatási körébe, de új szintre is emeli azt. Amit a fürdő jelenleg is nyújtani tud, az a gyógyhelyi környezet, a gyógyvíz, a gyógyászat, az egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások és a szakképzett egészségügyi dolgozói háttér. A Pető András Főiskola prémium ellátásával pedig egy világszínvonalú módszer válik elérhetővé intézményünkben, ami kiteljesíti szakmai profilunkat és továbbfejlődési lehetőséget jelent mindannyiunknak, a Gyulai Várfürdőnek és Gyula városának is.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …