2024. április 26., péntek
FONTOS

Ferdinandy György ’56-os témájú könyvét mutatták be a Gyulán

Ferdinandy György   Három haza című könyvét mutatták be a városi könyvtárban, a József Attila-díjas íróval Kiss László beszélgetett. Az ’56-os témájú kötet elsősorban az író személyes élményeit tartalmazza, feldolgozva a forradalom utóéletét is.

Az alkotó az elmúlt hatvan év anyagából állította össze a kötetet, amelyet néhány új írással is kiegészített, ami a forradalom utóéletét dolgozta fel. Az anyag elsősorban személyes élményekre épül, mivel kutatásra nem volt lehetősége, hiszen sokáig távolt volt hazájától. A mű kronológiai sorrendben vezet végig a forradalom napjain, 23-tól kezdődően egészen decemberig amikor is már a szerző magánéleti stációival folytatódik a külföldi helyszíneken. Az egyik legemlékezetesebb élménye október huszonötödikén történt, amikor a parlament előtt egy teherautón ülve sérülést szenvedett.
Ferdinandy György az országban több helyen tart rendhagyó magyarórákat és azt tapasztalja, hogy a fiatalok nagyon keveset tudnak ötvenhatról, így a kötetet a történelem iránt érdeklődök mellett nekik is ajánlja.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …