2024. április 27., szombat
FONTOS

Pályázattal segít az önkormányzat a hajléktalanoknak

Pályázat benyújtásáról döntött a városi képviselő-testület csütörtöki, soros ülésén két ingatlan felújításához. Ezzel hajléktalanok visszailleszkedését segítenék. Elfogadta a grémium a jövő évi munkatervét, 4 millió forinttal támogatják a 2017-es játékváros megszervezését, és előfinanszírozási kölcsönt szavaztak meg a gyulai német önkormányzatnak.
A Szentháromság utcai úttal kapcsolatban interpellált a városi képviselőtestület soros ülésén Ökrös István, aki az ott lakók kérést tolmácsolva mondta el, hogy a jelentős forgalom növekedés mellett a csapadékvíz elvezetés hiánya is megnehezíti az arra közlekedők mindennapjait. Torma Béla képviselő a Pósteleki út és utca azonos elnevezése miatt a számozás módosítását kérte, mert ebből nem egyszer fordult már elő probléma. Erre azt a választ kapta, hogy az út és utca elnevezés meghagyása mellett a város hamarosan tárgyalja a számozások megváltoztatását, ami megoldást jelenthet erre a problémára.
Elfogadta a testület a polgármesteri hivatal 2016 évi munkájáról szóló beszámolót, és a testület 2017 évi munkatervét is.
A fő napirendek között első helyen tárgyaltak arról a pályázati lehetőségről, amelynek segítségével két önkormányzati ingatlant újítanának fel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, amelyeket hajléktalanok vehetnének bérbe, ezzel is lehetőségek kapva a visszailleszkedésre. Az előterjesztés kapcsán kérdésként merült fel, hogy az önkormányzat milyen eszközökkel tudja ellenőrizni azt, hogy olyan személyeket vonjanak be a programba, akik megfelelő normákkal rendelkeznek az együttéléshez. Görgényi Ernő elmondta, a bizottság fogja megvizsgálni, hogy kik kerülhetnek be a programba.
Előfinanszírozási kölcsön biztosítását szavazta meg a testület a Gyulai Német Nemzetiségi önkormányzatnak, mert a németvárosi óvoda működéséhez szükséges normatíva csak néhány hónapos átfutás után érkezhet az önkormányzathoz, ezért a folyamatosság csak így biztosítható.
4 millió forint támogatást szavazott meg a testület a 2017-es Hetedhét Játékváros támogatására, jövőre 10 hátrányos helyzetű gyermek is a tábor lakója lehet, féláron.
Megszavazták a Gyulai Várszínház törzstőkéjének és az új ügyvezető bérének felemelését is.
Zárt ülésen a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatok elbírálásáról döntöttek, az idei utolsó soros ülésen.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …