2024. április 27., szombat
FONTOS

23 település polgármestere adott ki közleményt

Békés megyét nem szabad szétszakítani címmel adott közleményt 23 Békés megyei település polgármestere. Ebben azt írták, elfogadhatatlan számukra az a településeket szembeállító politika, melyet Simonka György képvisel. Úgy fogalmaztak, “az ellenségeskedés és gyűlöletkeltés semmiképpen sem szolgálja településeink, és ezzel együtt Békés megye fejlesztését, annak gazdasági fellendülését. Mi, felelős települési vezetők mindenképpen ez utóbbit tekintjük célunknak.”

A teljes szöveg: “Felháborító az az arrogancia, mellyel településeinkkel szemben Simonka György fellép, ezért követeljük, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a Békés megyei emberektől! Kérjük, fejezze be azt a fajta megosztó politikát, amellyel gyengíti megyénk további fejlődését!
Az elmúlt napokban számunkra felháborító és érthetetlen, ugyanakkor teljesen alaptalan vádaskodások célpontjává váltak településeink Simonka György országgyűlési képviselő internetes közösségi oldalán. Az ő egyetértésével támogatói (a STÁB) azt javasolják a Simonka-szimpatizánsoknak, hogy a „Hírlevél – Facebook kommunikáció” című dokumentumban megfogalmazott kommunikációs panelek felhasználásával írjanak olyan kommenteket, melyek szerint a Dél-Békésnek járó forrásokat más megyei települések „rabolták le” az elmúlt időszakban. Ez alaptalan és valótlan állítás, amely ellen valamennyien határozottan tiltakozunk!
2007. óta az orosházi és a mezőkovácsházi járások összesen 80 milliárd forint pályázati támogatásban részesültek (DAOP, KEOP, GOP, TIOP, TÁMOP, ÁROP keretében). Ha ennek a gigantikus összegnek a dél-békési emberek nem látják az eredményeit, akkor annak felelőseit ne a megye más térségeiben keressék.
Az a településeket szembeállító politika, melyet Simonka György képvisel, számunkra teljesen elfogadhatatlan! Az ellenségeskedés és gyűlöletkeltés semmiképpen sem szolgálja településeink, és ezzel együtt Békés megye fejlesztését, annak gazdasági fellendülését. Mi, felelős települési vezetők mindenképpen ez utóbbit tekintjük célunknak, hiszen erre esküdtünk fel!
Felháborító az az arrogancia, mellyel településeinkkel szemben Simonka György fellép, ezért követeljük, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a Békés megyei emberektől! Kérjük, fejezze be azt a fajta megosztó politikát, amellyel gyengíti megyénk további fejlődését!”

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …