2024. április 26., péntek
FONTOS

Kocsis Zoltánra emlékeztek a kamarateremben

Elsősorban szonáták szerepeltek Balogh József zongoraművész és Kokas Katalin hegedűművész Kodály Zoltán emlékestjén a várszínház kamaratermében. A két előadó szoros kapcsolatot ápolt a néhai zongoraművésszel, az est repertoárját leginkább olyan művek tették ki, amelyeket már közösen is játszottak.
Eredetileg egy szonátaest előadására kapott felkérést a Gyulai Várszínháztól Kokas Katalin hegedűművész, aki Balogh József zongoraművészt kérte fel egy közös estre. A sors azonban átírta a forgatókönyvet, Kocsis Zoltán a kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész sajnálatos halála miatt már az ő emlékének ajánlották ezt a koncertet. Érdekes véletlen, hogy a repertoár jelentős része valamilyen formában köthető az egykori művészhez. Ez még inkább inspirálta az előadókat, akik személyesen is jól ismerték Kocsis Zoltánt.
Kokas Katalin többször is játszott már együtt Kocsis Zoltánnal, ezért is ismerte jól azokat a szonátákat amiket erre az estre választottak,  nem egy ezek közül a kedvenceihez tartozott.
A várszínház kamaratermének következő programja január 12-én egy könnyűzenei koncert lesz.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …