2024. április 29., hétfő
FONTOS

A karácsony jegyében telt az utolsó nap az iskolákban

Több, mint 350 alsó tagozatos kisdiák mellett a szülők is megtekintették a “Nincs karácsony szeretet nélkül” című előadást az Implom iskola aulájában, melyet az intézmény második osztályos tanulói adtak elő az énekkarosok kíséretében. Hagyomány, hogy az év utolsó tanítási napját karácsonyi műsorral zárja az iskola, ezzel teret adva az előkészületeknek a szeretet jegyében.

Több évtizedes hagyományra nyúlik vissza a lila iskolában is a karácsonyi ünnepség. A négy hetes ünnepi szezon zárásaként a 4. osztályos diákok műsora színesíti. Idén Oscar Wilde: A boldog herceg című művét mutatták be. Az iskola törekszik arra, hogy az óvodások körében minél jobban megismertessék az intézmény mindennapjait.

A Magvető iskola 3. osztályos tanulói és az énekkar betlehemi műsorral készült a telt házas református templomban. Az esemény üzenete János evangéliumának 3. részében a 16. versből adódott. “Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

A diákok a karácsonyi szünetet követően január másodikán folytatják tanulmányaikat.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …