2024. május 4., szombat
FONTOS

Embert, gépet próbára teszi az extrém hideg

Szokatlan hideg köszöntött ránk, tartósan mínusz tíz fok körüli csúcshőmérséklettel.

Fontos, hogy a járművek el legyenek látva a szükséges fagyálló és ablakmosó folyadékkal. A közüzemi kft-nek komoly kihívást jelent az utak sózása, a tűzoltók a fűtőberendezések levegőztetésének a fontosságára figyelmeztetnek.
A rendkívüli fagyokra fokozott figyelemmel készül a közüzem kft, mondat el Bányai György üzemvezető-helyettes. A markáns hidegfront egyelőre száraz idővel köszöntött be, de fel vannak készülve a csapadékra is. December óta 100 tonna sót szórtak szét a város útjain, jelenleg még 200 tonna áll rendelkezésre, de a nagy hideg csökkenti a sózás hatásfokát.
A város befagyott tavai alkalmasak a korcsolyázásra, a folyóvizeken való tartózkodás azonban tilos, hívja fel a lakosság figyelmét Zanócz István tűzoltóparancsnok. Fontos továbbá, hogy figyeljünk a Gyula környéki tanyavilágban élő idős emberekre, valamint ne engedjük a gyermekeket hiányos öltözetben az utcára. A fűtőberendezések megfelelő működésére pedig ilyenkor fokozott figyelem szükséges.
Dévényi Péter autószerelő arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyenkor, a megfelelő olajszint mellett az akkumulátor állapotát szükséges ellenőrizni, az ablaktörlő lapátok lefagyása is gondot okozhat, és a világítóberendezések hibátlan működése mellett a szükséges folyadékok meglétére is fokozott figyelmet kell fordítani.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az utak jegessé, csúszóssá váltak, emiatt több baleset is történt, ezért nyomatékosan kérik a közlekedőket, hogy a sebességet az út és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg és lehetőség szerint kerüljék a hirtelen fékezést és a kormánymozdulatokat.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …