2024. május 4., szombat
FONTOS

Extrém hideg: jobban odafigyelnek egymásra az emberek

Több munkát adott a hideg idő a gyulai mentőállomás munkatársainak. Schneider László állomásvezető mentőtiszt elmondta, a korábbiakhoz képest idén három esetben is találkoztak olyan emberrel, aki kihűlés közeli állapotban volt, úgy látták el, majd szállították kórházba.

A két gyulai eset közül az egyikben egy másik betegség okozta a problémát, itt enyhén fűtött ingatlanban találtak rá az illetőre. A másik emberre egy fűtetlen épületben bukkantak. Eddig nem volt csúszós idő, így korábbi években több végtagsérülés, elcsúszás, esés történt. De számítanak rá, hogy nőni fog az esetszám. Az, hogy a hideg miatt a térségben nem történt haláleset, Schneider László szerint arra is visszavezethető, hogy az emberek talán jobban odafigyelnek egymásra.

A hidegben is oda kell figyelni arra, hogy a tüzelő- és fűtő berendezések fokozott használata során minden esetben be legyenek tartva a használati szabályok. A nyílt égésterű tüzelő- és fűtő berendezések használata során még rendkívül hideg időjárás esetén is biztosítani kell a megfelelő levegő-utánpótlást, mert ennek hiányában veszélyes koncentrációban alakulhat ki szén-monoxid.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …