2024. április 26., péntek
FONTOS

Új virágfajtákat is ültetnek idén

Idén is a tavalyihoz hasonló számú, közel 48 ezer egynyári virágpalántát ültetnek ki a város közterületire. Gyula most is megméretteti magát az országos környezetszépítése versenyen, és új helyszínen, a Béke sugárúton rendezik meg a Gyulai Virágok Fesztiválját.

Szászné Várkonyi Adrienn főkertész a 3Témában beszélt arról, idén milyen újdonságok jelennek meg a város közterületein a már hagyományos és közkedvelt virágok és növényzetek mellett. Az árvácskák és tulipánok után majd az egynyáriak kiültetése következik. Vannak olyan egyedek, amelyek nem úgy teljesítettek, ahogy az elvárható lett volna, ezeket vagy nem ültetik tovább vagy más helyeken próbálják ismét betelepíteni. Idén a tavalyihoz hasonló mennyiségű közel 48 ezer palántát helyeznek majd ki és egyes területeken az évelő növényeket is kipróbálják. A virághengerek száma pedig megközelíti majd a 30-at. A virágok helyét és elrendezését különböző szempontok határozzák meg.
Gyula idén is megméretteti magát a Virágos Magyarországért környezetszépítési versenyen és idén is meghirdetik a lakosság részére több kategóriában a városi virágosítás versenyt. Jelenleg is több pályázat van elbírálás alatt, amelyeket a város zöldterületeinek a fejlesztésére írtak ki. Idén május közepén ismét lesz Gyulai Virágok Fesztiválja, amely már háromnaposra bővült és hosszú évek után először új helyszínen, a Békesugárúton lesznek majd az árusok, a kulturális programokat pedig a Vigadó előtt bonyolítják le.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …