2024. május 4., szombat
FONTOS

Elégedetlenek az étellel az idősek

Mióta új cég készíti, és szállítja az ételt a gyulai idősek otthonaiba, jelentősen csökkent az ellátottak elégedettsége.

Az Évgyűrűkben a szakemberek a kistérségi alapszolgáltatásokkal kapcsolatos kutatás eredményeit mutatták be.

 
A kistérségi intézménynél készült egy átfogó elégedettségi vizsgálat az alapszolgáltatásokról és ennek egyik része az étkezést érintette. A 3Témában a szakemberek ennek eredményét értékelték ki, ami az azt mutatta, amióta új helyről szállítják az ebédet közel 20 százalékkal rosszabb volt az vizsgálat eredménye és többen vissza is mondták az ételt. Az intézményt azonban jogszabályok kötelezik.
A másik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatás a házi segítségnyújtás, melyet azok számára biztosítanak, akik otthonukban saját erejükből nem képesek megfelelően ellátni magukat. Az ellátottak 92 százaléka naponta kéri ezt a szolgáltatást. Ezen a területen egy jogszabályi változás miatt már más módon bírálják el a szolgáltatás igénybevételének feltételeit.
Az Évgyűrűk következő adásában a kutatás további eredményeinek bemutatása során szó lesz az egészségi állapotról, jövedelmi helyzetről és a nappali ellátásról is

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …