2024. április 27., szombat
FONTOS

Közös szavalással emlékeztek Aranyról a düreres diákok

A költészet napjára készülve Arany János születésének 200. évfordulójáról emlékeztek meg a Dürer Iskolában. Az ünnepségen a költő munkásságának ismertetésénél elhangzott, hogy zeneszerzői tevékenysége is az életének egy részét képezte.
Arany János: Vigasztaló című verséből olvasott fel részleteket Vágó Nóra,  ezzel kezdődött az a megemlékezés Dürer iskolában, amelyet a költészet napjára készülve, a Arany születésének 200. évfordulója tiszteletére rendeztek az intézményben. Arany János költő, műfordító, vándorszínész és nemzetőr is volt, akiről sokan tudják, hogy barátságban volt Petőfivel, hogy József Attila nagyon tisztelte a munkásságát, azt azonban már kevesebben, hogy sokrétű zenei tevékenység is jellemezte munkásságát.
Az ünnepség keretében a gyerekek és a pedagógusok közösen szavaltak el egy részletet a rege a csodaszarvasról című versből. Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a kultúra népszerűsítésére, ezért is hirdettek meg Arany Jánossal kapcsolatos  házi vetélkedőket.
A megemlékezés végén az arany emlékév tiszteletére rendezett rajzpályázat eredményhirdetésén a helyezéseket elért diákokat díjazták

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …