2024. május 4., szombat
FONTOS

80 milliós herendi porcelánkészlet a kastélyban

Kosztolányi Dezső szépségről vallott gondolatait idézte Görgényi Ernő polgármester a Herendi Porcelánmanufaktúra kiállításának megnyitóján pénteken az Almásy kastélyban.

 

A tárlat összeállítása során a kortalan szépség jegyében a régi és új termékek együttes bemutatása volt a cél, így az 1826 óta működő kézműves üzem hagyományos porcelánjai mellett a modern tárgyak is helyet kaptak.

 
A mintegy 500 darabból álló, összesen 80 millió forint értékű kiállított tárgyakat Krámlik Attila, a manufaktúra PR-menedzsere mutatta be. A Herendi Porcelánmanufaktúra fennállása óta kizárólag kézzel készíti termékeit, amelyek egyediségükkel és színvonalukkal már a 19. században nemzetközi hírnevet szereztek.

 
A turisztikai szezon első időszaki tárlatán a látogatók Kelet-Magyarországon első alkalommal tekinthetik meg a manufaktúra különleges anyagát. A tárlat október 1-jéig tekinthető.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …