2024. április 26., péntek
FONTOS

Betegsége miatt kezdett el festeni Nagy Márta

Négy évvel ezelőtt egy betegség miatt kezdett el festeni Nagy Márta, akinek ismét kiállítása nyílt a postagalériában. Az amatőr alkotó nagyon sok témát kedvel, de a legközelebb a tájak és az állatok ábrázolása áll hozzá.
Nem először állít már ki a Gyulai Postagalériában Nagy Márta mezőkovácsházi amatőr festő, akinek most 22 alkotása tekinthető meg, keresztmetszetet nyújtva az eddigi munkásságából. Az alkotó néhány évvel ezelőtt teljesen autodidakta módon kezdett festeni, miután egy betegség miatt a kezét sokat kellett használnia és úgy gondolta, hogy erre jó lehetőség az alkotás. Ma már csak olajjal dolgozik van, amikor több mint tíz órát tölt a vászon előtt, így sokszor igen rövid idő alatt elkészül egy-egy festmény, melynek igen változatosak a témái.

 
A postagalériát annak idején az hívta életre, hogy olyan amatőr alkotóknak tudjanak bemutatkozási lehetőséget biztosítani, akiknek máshol nem nagyon van lehetősége a nyilvános szereplésre, annak ellenére, hogy komoly mennyiségű képpel rendelkeznek.
Nagy Márta tárlatát követően egy gyermekrajz verseny képeiből nyílik kiállítás a gyulai postagalériában

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …