Öt kereskedelmi főzde nevezte mintáit a Békés Megye Pálinkája 2017 versenyre. A bírálatot szakmai zsűri végezte, az ő döntésük alapján immár harmadik éve a Gyulai Pálinkafesztiválon hirdették ki a nyertest, azt a pálinkát, amelyik egy éven keresztül viselheti a Békés megye pálinkája 2017 címet. A megyei önkormányzat 2015-ben indította útjára ezt a kezdeményezést. Azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a térségben készülő minőségi italokra.
Idén nem csak a kereskedelmi pálinkafőzdék, hanem a legjobb bérfőzető és a legjobb magánfőző díjat is kihirdették. Annak érdekében, hogy a megye főzdéit minél nagyobb számban bevonják, a megyei önkormányzat összeállított egy “szilva csomagot” is.
Ebben az évben az Árpád pálinkától a piros vilmos kapta a megye pálinkája elismerést. Ez az ital tavaly az ország pálinkája díjat is kiérdemelte. A nyertes párlat nem alföldi gyümölcsből készült, mintegy 7 éve Sárospatakról szerzik be hozzá az alapanyagot.
Nagy Árpád elmondta, az újabb elismeréssel kapcsolatban remélik, hogy a folytonosságot és a minőséget továbbra is meg tudják őrizni. A megyei önkormányzat vállalta, hogy ajándékozási céllal vásárol a Békés Megye Pálinkája címet viselő piros vilmos italból, ezt a lehetőséget felajánlották a települési önkormányzatoknak is.