2024. április 26., péntek
FONTOS

A Jókai Színházba is ellátogatott az indonéz nagykövet

Nem először tett látogatást Békés megyébe az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete, aki útja során a Napsugár bábszínházat és a Jókai Színházat is megtekintette. A vizit egyik apropója az volt, hogy szeptemberben hazánkban mutatnának be egy indonéziai kulturális produkciót.
Még ebben az évben Megújítják Indonézia Észak-Szumátra tartománya és a Békés Megyei Önkormányzat között a felsőoktatási-, gazdasági és kulturális együttműködés, hangzott el az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete hétfői látogatásán. A távol-keleti országban a bábjátéknak évszázados hagyományai vannak, ezért a delegáció ellátogatott a Békéscsabai Napsugár Bábszínházba. és a Békéscsabai Jókai Színház termeit is megtekintette a nagykövet, aki személyes ügyének tekinti a megyével kulturális kapcsolat erősítését.

 

Külön érdekesség, hogy hazánkban Budapest mellett egyedül Békéscsabán láthatják az érdeklődők a külképviselet által szervezett indonéz kulturális estet szeptemberben.
A megyei önkormányzat későbbi tervei között szerepel, hogy megfelelő partnerek bevonásával egy itteni kulturális produkciót Észak-Szumátrában mutassanak be.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …