2024. április 27., szombat
FONTOS

Új szakmai stáb és új játékosok a Szeged-Grosicsnál

Bánki József sajtófőnök mutatta be a csütörtök kora délutáni, gyulai sajtótájékoztatón a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttesének új szakmai stábját, és a két, legfrissebb igazolást. A tavaly 11. helyen végzett csapattól Klausz László vezetőedző távozott, ő Cegléden folytatja pályafutását, helyét a Debrecennel kétszeres magyar bajnok, a Honvéddal egyszeres kupagyőztes Supka Attila veszi át, őt Híres Gábor segíti majd.

A Sopronból érkező szakember hangsúlyozta, az elsődleges cél a fiatalok játékának előtérbe helyezése lesz, másodsorban pedig megpróbálnak minél előrébb végezni a tabellán, ám ez – mint fogalmazott, már csak azért sem lesz könnyű, mert számításai szerint körülbelül nyolc olyan együttes van az NB II-ben, mely eséllyel veszi célba az első osztályt.

A gárdától több játékos biztosan távozik, Mészáros Márk és Király Patrik Békéscsabán folytatja pályafutását, rajtuk kívül Geiger Norbert, Farkas Aurél és Szemerédi Norbert folytatja máshol a pályafutását, de kérdéses Andorka Péter jövője is. Az eszéki születésű Andrej Causic Kozármislenyről érkezett a csapathoz. A Győrrel korábban bajnoki címet szerző Mihai Nicorec Cigándról igazolt a szegedi klubhoz.

A Szeged-Grosics a bajnoki rajtig várhatóan hét felkészülési mérkőzést játszik, július elsején mindjárt a bajnok Honvéd ellen kezdik a sort.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …