2024. május 4., szombat
FONTOS

Jelentős terméscsökkenést okozott a hosszú kánikula

Komoly károkat okozott a növényeknél az elmúlt időszak kánikulai időjárása. Számos zöldség, így a tök és a paradicsom is megsínylette a forróságot, de a gyümölcsösökben is tizedelte a termést a hőség, a lehűlés után a hét közepén ismét visszatér a nagy meleg.

 

Komlósi Erzsébetnek nagy károkat okozott a szárazság és a hőség a kertjében, a cseresznye mellett, a komoly problémákat szenvedett a szőlő, a szilva és az uborka is. A terület nagysága és a folyamatos forróság miatt a locsolás sem oldja meg a problémát, ezért várhatóan jóval kevesebb lesz nála idén a termés, ami jelentős nagyságrendű veszteséget jelent.

 

 

Nem jobb a helyzet Árgyelán Tamáséknál sem, itt a tök szenvedte meg leginkább a hőséget, de a gyümölcsfákat is nagy károk érték.

 

A vasárnap érkezett hidegfront és eső okozott némi felfrissülést, de az előrejelzések szerint a héten újra visszatér majd a kánikula.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …