2024. április 27., szombat
FONTOS

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a néptáncfesztivált

Pénteken délután a Kossuth tértől a várkertig tartó zenés-táncos felvonulás volt huszonharmadik alkalommal megrendezett Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiváljának első főprogramja.

 

A megnyitón Kónya István alpolgármester hangsúlyozta, hogy Gyula évtizedek óta élen jár a néptánc megőrzésében és népszerűsítésében, 1948-ban a városban rendezték meg az ország első néptáncfesztiválját.

Az idén négy naposra bővülő programsorozat ideje alatt a vár környékén számos táncprodukciót tekinthettek meg az érdeklődők. A fesztiválon négy külföldi és nyolc magyar tánccsoport vett részt. Utóbbiak között voltak magyarországi és határon túli együttesek is.
A fesztivál vasárnap esti záróeseménye Pál István Szalonna és bandája koncertjével kezdődött a művelődési házban. A gálán a fesztiválon résztvevő összes együttes mintegy kétszáz táncosa fellépett. A sort a montenegrói néptáncosok kezdték, őket a horvátok követték, majd a török és szerb együttesek után a magyar tánccsoportok műsorát láthatta a közönség.

 

Patyi Zoltán, a fesztivál szakmai vezetője elmondta, az esemény kiválóan illeszkedik Gyula kulturális kínálatába.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …