2024. május 4., szombat
FONTOS

Női U17 Gyulán: Magyarország – Románia 2-0

Barátságos mérkőzést játszott az U17-es magyar és román női labdarúgó válogatott a Grosics Akadémia center pályáján. Az összecsapásnak gyulai résztvevője is volt Balogh Noémi személyében, aki a Gyulai Amazonok játékosa. A magyar válogatott augusztus 21. és 24. között edzőtáborozik a fürdővárosban.

A kétszer 40 perces találkozó első helyzetét a magyar válogatott alakította ki, amikor Buzás lőtt a kapu fölé. Nem sokkal később Erdész szabadrúgására érkezett csapattársa a kapu előtt, de gól ekkor még nem született. A 18. percben megszerezte a vezetést Magyarország. Balogh ívelt Papp elé, aki bevette Ghioc kapuját. Kis idő múlva Pusztai ívelt a kapu elé, Pintye fejesét a román hálóőr tolta a kapu fölé. A magyar válogatott a továbbiakban sem vett vissza a tempóból. Czellér lopta a távolságot a kapu felé több román játékost is maga mögött hagyva, majd lőtt, Ghioc pedig hárított. A román válogatott próbált közelebb kerülni a magyar kapuhoz, de a védelem azonnal zárt.
A 36. percben Kis próbálkozott távolról. Az első félidő hajrájában tovább növelhette volna góljainak számát a magyar válogatott. Czellér ívelését Ghioc Pintye elé öklözte, ő pedig a kapufát találta el. A kipattanót pedig Papp lőtte a román kapusba.

A második játékrész elején Papp ívelt a középen induló Pusztainak, akit a román védelem megakadályozott a lövésben. A 48. percben Csolti indította az üresen hagyott Pappot. A fiatal támadó visszapasszolt Csoltinak, kinek ívelését Ionescu lőtte az alapvonalon kívülre. Az 50. percben növelte góljainak számát a magyar válogatott. Ismét a Balogh-Papp kettős alakította ki a helyzetet, melyet az utóbbi értékesített. A gólt követő percekben hosszú indításokkal próbálkozott a román válogatott. A 71. minutumban Pintye robogott a szélen, majd a középen érkező Szélpált szerette volna játékba hozni, de a labdát végül Horváth lőtte a kapu mögé. A 73. percben Vladulescu szabadrúgását a magyar kapus a felső lécre tolta. Egy minutummal később Vladulsecu szökött meg a szélen, ívelése viszont nem talált csapattársat. A mérkőzés hajrájában Vladulescu szabadrúgása veszélyeztette a magyar kaput.

A hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Magyarország – Románia 2-0.

A női U17-es csapat következő két mérkőzését Portugáliában játssza, szeptemberben pedig az Európa bajnokság selejtezőjén vesz részt.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …