2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Szeptember végéig tarthat a gázvezeték-felújítás Gyulán

A forgalmi rend korlátozására és változására kell számítani még a következő hetekben is a város azon pontjain, ahol az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt a gázvezetékek felújítását és cseréjét végzi.

 

A kisnyomású vezetékeket 356 méteres szakaszon cserélik, az új vezetékeket a korábbi acélcsövekbe húzzák be, ezért nem volt szükség a teljes szakaszon nyílt árkos feltárásra. Bizonyos helyeken azonban a tolózárak beépítéséhez szükség volt az út- és járdaburkolat felbontására. A munkálatok a Harruckern téren kezdődtek, itt már a helyreállítást végzi a kivitelező. A második ütemben a Petőfi tér Esze Tamás utcai szakaszán, a Karácsonyi általános iskolánál 40 méter hosszan és 5 méter szélesen törték fel az aszfaltot, itt augusztus 31-ig kell befejezni a munkálatokat. Az Esze Tamás utca és Árpád utca kereszteződésénél 2 munkagödröt ástak ki, az itt folyó munka előreláthatólag szeptember végén fejeződik be.

 

Ezen túl munkálatok folynak a Kulcs utca Rákóczi és Szent István utca közötti szakaszán is. A kivitelező vállalta, hogy a gázvezeték-cserét és a helyreállítási munkálatokat a fűtési szezon kezdetéig elvégzi.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …